Cross 2023

Schrijf het alvast in je agenda: Motorcrossweekend Wanssum op 10 en 11 juni 2023.

Wanssum heeft een uniek circuit, midden in het Limburgse dorp op Sportpark ‘de Meulebèèk’. Daarbij wordt gereden tussen voetbal- en korfbalvelden door.

Zaterdag 10 juni jeugdwedstrijd

Allereerst staan op zaterdag alle jeugdklassen van Motorsport Organisatie Nederland op het programma, met rijders van 6 tot 18 jaar oud. Dat betekent 50cc, 65cc, 85cc, beginnersklasse, 125cc en Kidsandsidecars. Daarnaast zullen ook de Natte Zuiger van de partij zijn en rijdt de MX2 Senioren/125cc Cup een kampioenswedstrijd.

Zondag 11 juni nationale wedstrijd

Op zondag gaat de strijd tussen motoren variërend van 125cc tot 450cc. Er zijn 6 verschillende klassen die aan de start verschijnen:

  • Dames / Veteranen
  • MX2 Junioren
  • MX Open Junioren
  • MX2 / MX Open Nationalen
  • MX2 / MX Open Inters

Overnachten is op het circuit helaas niet toegestaan.

Praktische informatie

Beide dagen zullen de wedstrijden beginnen rond de klok van 11.00 uur. Voor degenen die de trainingen ook willen zien; deze beginnen om 9 uur.

Het circuit is gelegen in het centrum van het dorp Wanssum, bij sportpark de Meulebèèk. De entreeprijs op zaterdag is op vrijwillige basis, op zondag is de entree zoals gebruikelijk voor kampioenswedstrijden. En na 14.30 uur is de toegang gratis! Vanuit de vernieuwde dijken is het grootste gedeelte te overzien, maar let erop dat er enkel op de aangegeven plaatsen overgestoken mag worden. De hekken staan er voor de veiligheid van het publiek én de rijders.

Wij wensen iedereen spannende en sportieve wedstrijden toe. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat u allemaal een kijkje komt nemen op ons evenement en dat u onze eigen rijders komt supporteren!