Cross 2018

Motorcrossweekend Wanssum 26 & 27 Mei 2018

 

Op 26 mei en 27 Mei organiseert M.A.C. Wanssum weer een motorcrossweekend op het circuit  in Wanssum.  Hieronder zijn de programma’s voor beide dagen te vinden:

Tijdschema Wanssum zaterdag 26 mei

Tijdschema Wanssum zondag 27 mei

Dit zijn richttijden en dus zijn deze onder voorbehoud.

 

Het circuit: 

Onder motorcrossers is het circuit in Wanssum erg bekend, en het wordt wel eens beschreven als mini “Namur”. Iedereen is ervan onder de indruk dat het jaar in, jaar uit weer mogelijk is om de voetbalvelden (en korfbal) om te toveren tot een circuit. Het gegeven dat ons circuit zich in de kern van het dorp bevindt, is uniek. Vanuit de dijken is het grootste gedeelte van de wedstrijden goed te overzien. Ook dit jaar zullen er veel hekken geplaatst worden voor uw veiligheid, maar ook die van de rijders. Het circuit mag dan ook enkel overgestoken worden op de daarvoor aangegeven plaatsen tussen de manches door. 

 

Zaterdag: 

Op zaterdag zullen er naast regulier jeugdklassen de volgende bijklassen zijn: 

- Natte zuiger 
- Vrije Klasse  

Voor de vrije klasse hebben we een extra inschrijfmogelijkheid van 12.00 tot 13.00 uur. 

Rijders met een MON-trainingsbewijs mogen deelnemen, evenals rijders met een MON-startbewijs in een junioren- of seniorenklasse. Voor deze klasse hanteren we een afwijkend tijdschema, zodat zij rond de middag pas aanwezig hoeven te zijn. Zij mogen één ronde rijden vlak voor aanvang van de eerste manche (na de Natte Zuiger klasse, omstreeks 13.15 uur). Vervolgens nemen zij direct plaats aan het starthek.  

 

LET OP: we hebben dus een aangepast tijdschema, dit is boven aan de pagina te vinden!

 

Zondag: 

Op zondag zullen de volgende klassen strijden voor keiharde NK punten:

Veteranen/ Dames
MX2 junioren 
MX Open junioren 
MX2 Senioren 
MX Open nationalen 
MX2 Inters  
MX Open Inters 

 

Inschrijving en prijsuitreiking:  

Evenals voorgaande jaren is het inschrijven op het circuit in de kantine van sportpark “De Meulebéék” op de gebruikelijke tijden. De prijsuitreiking vindt 30 minuten na afloop plaats in de kantine.  

 

Adresgegevens: 

Sportpark “De Meulebéék” 

Venrayseweg 1 

5861 BB Wanssum 

 

Overnachten is NIET toegestaan. 

Helaas worden ons door gemeente te veel eisen opgelegd om het overnachten mogelijk te maken. Het is ook ten strengste verboden om op het parkeerterrein te overnachten, iedereen zal verwijderd worden! 

 Wij vragen u daarom dringend de volgende regels in acht te nemen: 

- Het is verplicht gebruik te maken van de milieumatten
- Wij vragen u dringend geen gaten en andere beschadigingen aan brengen aan het voetbalveld en de dijken. Wij vragen u hierbij ook uw kinderen zodanig te informeren.
- Het is niet toegestaan voor de quadklasse & zijspannen te rijden op het sportpark. 
- Het rijden met scooters en mini motoren is ten strengste verboden!  
- Wij vragen u, uw afval te deponeren in daarvoor bestemde vuilniszakken en u eigen afval zoveel mogelijk mee naar huis te nemen.  

 

Op bovenstaande regels zal streng worden toegezien. Bij overtreding zullen wij genoodzaakt zijn om dit bij dienstdoende official te melden. 

 Het bestuur verzoekt u de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen, zodat iedereen een plaats kan krijgen op het rennerskwartier. Daarbij vragen wij u met klem respectvol om te gaan met onze vrijwilligers! 

  

Bestuur en leden van M.A.C. Wanssum wensen iedereen bij voorbaat sportieve en spectaculaire wedstrijden toe! 

 

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  

Ruud Pijpers (secretaris) 06-13106303 / Eric Steffers ( voorzitter) 06-55148024